Dag vier van de Business Continuity Awareness Week met het thema ‘Aan de slag met weerbaarheid’ staat in het teken van persoonlijke weerbaarheid.

Vandaag deelt Lorraine Williams – Hoofd HR bij OASIS Group – haar ervaring en hoe OASIS Group haar teamleden ondersteunt met persoonlijke weerbaarheid.

OASIS Group is een bedrijf waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen. Om onze rol zo goed mogelijk te vervullen, kijk ik naar mezelf en mijn HR-team om te putten uit onze persoonlijke weerbaarheid en die aan te passen aan de werkplek.

Vanaf begin 2020, toen de coronapandemie toesloeg, hebben we ons als team aangepast aan een snel veranderende werkomgeving en managers en teamleden begeleid bij belangrijke aanpassingen, zodat we met zijn allen OASIS Group draaiende konden houden en na de pandemie weer konden opkrabbelen. 

Het bedrijfscontinuïteitsteam realiseerde zich al vroeg dat dit een marathon zou worden en geen sprint, en dat we dus moesten zoeken naar manieren om weerbaarder te worden om het hoofd te bieden aan wat ons te wachten stond. In die moeilijke tijden waren bakkenvol behendigheid en veerkracht vereist, want de situatie waarmee we te maken kregen was ongekend. In tijden als deze putten we uit onze emotionele intelligentie, positiviteit en balans. We hebben de tijd genomen om na te denken over hoe we zouden omgaan met wat er stond te gebeuren.

Voor mij gaat weerbaarheid over het opbouwen van positieve netwerken met vrienden, familie en collega’s op het werk, en een gezond leven op het gebied van voeding en beweging. Het verlangen om zo lang mogelijk fit en gezond te blijven helpt me om weerbaarder te worden.

Hier bij OASIS hebben we ‘Weerbaarheid op het werk’ naar een hoger plan getild met de introductie van onze vrouwennetwerkgroep. In dit netwerk binnen OASIS en daarbuiten onderzoeken we onderwerpen als vruchtbaarheid, menopauze, gezondheid en fitness, angst en stress. Samenkomen voor een ‘walk and talk’ brengt de groep niet alleen op een positieve manier samen, maar voldoet ook aan de wens om onze eigen conditie en geestelijke gezondheid te verbeteren door een ondersteunend netwerk op te bouwen en een meer evenwichtige benadering van werk en privé te bevorderen.

Door managers bewust te maken van geestelijke gezondheid op de werkplek en door in onze regio’s UKI en BENE eerstehulpverleners op het gebied van geestelijke gezondheid op te leiden, zijn managers en teamleden zich meer bewust geworden van en steun gaan verlenen aan collega’s die met geestelijke gezondheidsproblemen kampen.  Weten hoe je iemand op het werk kunt herkennen die het moeilijk heeft, en hoe je hem of haar kunt ondersteunen om hulp te zoeken, is van groot belang voor ons bij OASIS, en in lijn met onze waarden van klantgerichtheid, betrouwbaarheid en ondersteuning.

Door een positieve insteek op mijn werk is het makkelijker om problemen in perspectief te zien, of ze nu groot of klein zijn. Dit helpt mij op zijn beurt weer om persoonlijke weerbaarheid op te bouwen.  Als je je afvraagt of een bepaalde situatie kan worden opgelost, is het antwoord negen van de tien keer dat dat kan. Dus in plaats van paniek en stress kijken we in het HR-team wat we kunnen doen om het tij te keren.

We werken met geweldige teams bij OASIS, waar we allemaal te maken krijgen met grote en kleine problemen aanpakken, in welke FBU we ook werken. Samen kunnen we het aan, waarbij we putten we uit elkaars kracht en weerbaarheid en er altijd naar streven om er samen beter uit te komen. 

Lorraine Williams, Hoofd HR – OASIS Group

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@oasisgroup.com. Of klik hier voor meer informatie over de normen die wij hanteren op onze Compliance-webpagina.

< Back to news & blog