Het is 2024, dus waarom praten we nog steeds over back-uptapes? 

Hoewel veel organisaties kiezen voor back-ups in de cloud, zijn er nog steeds veel organisaties die de voordelen zien van het gebruik van back-uptapes. Deze voordelen zijn onder andere kosten, betrouwbaarheid en compliance. Hieronder bespreken we waarom back-uptapes nog steeds nuttig kunnen zijn voor uw organisatie, waarbij we een aantal basiselementen behandelen, zoals wat een back-up is, en dieper ingaan op de verdere voordelen van samenwerking met een aanbieder van off-site opslag als strategische zet voor bedrijven.

Wat is een back-up?

In wezen is een back-up een duplicaat van gegevens, informatie of bestanden dat klaarstaat om u te redden als het ondenkbare gebeurt. Of het nu gaat om een cyberaanval, een hardwarestoring of een natuurramp, een back-up zorgt ervoor dat belangrijke gegevens intact en toegankelijk blijven, zelfs als het origineel wordt aangetast, beschadigd of vernietigd.

Wat is een back-uptape?

Laten we nu wat dieper ingaan op de onbezongen held – de back-uptape. Vaak in de vorm van een LTO-tape (Linear Tape Open) of een DLT-tape (Digital Linear Tape), vormen deze nederige opslagmedia al tientallen jaren de ruggengraat van gegevensopslag.

Waarom een Offsite Storage Partner gebruiken?

  • Veiligheid

De digitale wereld is kwetsbaar door cyberbedreigingen, waardoor gegevensbeveiliging een topprioriteit is. Offsite storage partners bieden een veilige secundaire locatie voor uw back-uptapes. De faciliteiten van de OASIS Group beschikken over ultramoderne beveiligingsmaatregelen, waaronder biometrische toegangscontroles en 24/7 bewaking, zodat uw gegevens beschermd blijven tegen bedreigingen van buitenaf.

  • Capaciteit

Naarmate uw gegevens groeien, neemt ook de behoefte aan opslagcapaciteit toe. Off-site opslag voor uw back-uptapes biedt onbeperkte capaciteit om het toenemende volume aan back-uptapes te verwerken. Vergeet de beperkingen van opslag op locatie, wij kunnen uw groeiende gegevenslandschap aan.

  • Schaalbaarheid

De schoonheid van off-site oplossingen voor uw back-uptapes ligt in de schaalbaarheid. Of u nu een kleine startup bent of een gigantische onderneming, wij kunnen ons aanpassen aan uw veranderende behoeften. Hebt u meer ruimte nodig voor extra back-uptapes? Geen probleem. Schaalbaarheid zorgt ervoor dat uw oplossing voor gegevensopslag naadloos aansluit op uw veranderende bedrijfsbehoeften.

  • Efficiëntie

Het terugvinden van gegevens zou geen uitdaging moeten zijn. De oplossingen van OASIS Group voor opslag en rotatie van back-uptapes bieden geavanceerde tracking en retrieval om te voldoen aan uw serviceniveau. Uw back-uptapes zijn gecatalogiseerd, georganiseerd en direct toegankelijk wanneer u ze nodig hebt.

Als u dit artikel verder wilt bespreken of een offerte wilt ontvangen voor uw back-uptapes en archiefbanden, neem dan contact op met info@oasisgroup.com.

About the author

Will Nelson, Manager Bedrijfsontwikkeling – OASIS Groep

E-mail: wnelson@oasisgroup.com

Telefoon: 07512 331445

Will kwam in 2004 bij de organisatie en heeft in verschillende functies binnen het bedrijf gewerkt. Will wil nu zijn kennis en ervaring inzetten om organisaties te ondersteunen bij hun informatiebeheerprocessen en hun digitale transformatietrajecten.

Buiten het werk vind je Will als coach van het plaatselijke voetbalteam onder 14 jaar, neemt hij zijn zoons mee naar voetbaltrainingen en -wedstrijden of naar de golfbaan.

< Back to news & blog