De informatiebeheerbranche ontwikkelt zich voortdurend en er zijn nieuwe trends waar u op moet letten:

Gegevensbeveiliging en -privacy: Met de toenemende hoeveelheid gegevens die wordt gegenereerd en opgeslagen, is gegevensbeveiliging en -privacy een topprioriteit voor organisaties. Bij OASIS richten we ons op het implementeren van robuuste beveiligingsmaatregelen voor onze klanten om gevoelige informatie te beschermen tegen inbreuken en ongeoorloofde toegang.

Cloudgebaseerde oplossingen: Cloud computing blijft de informatiebeheersector domineren. Steeds meer organisaties stappen over van locatiegebonden oplossingen naar cloudgebaseerde platforms voor gegevensopslag, -verwerking en samenwerking. Cloudgebaseerde oplossingen bieden schaalbaarheid, flexibiliteit en kosteneffectiviteit.

Kunstmatige intelligentie en machine learning: De integratie van AI en machine-learning-technologieën in informatiebeheersystemen neemt toe. Deze technologieën vergemakkelijken gegevensanalyse, patroonherkenning en automatisering van verschillende processen, wat leidt tot efficiëntere en beter geïnformeerde besluitvorming.

Beheer van big data: Het concept van big data is al jaren dominant en bedrijven onderzoeken manieren om enorme hoeveelheden (on)gestructureerde gegevens te benutten en ervan te leren. Big-data-beheertools en -analyses worden steeds vaker gebruikt om waardevolle inzichten te verkrijgen.

Gegevensbeheer en naleving: Naarmate de regelgeving voor gegevens strenger wordt, besteden organisaties steeds meer aandacht aan gegevensbeheer en naleving. Goed gegevensbeheer zorgt ervoor dat de gegevensbeschermingswetgeving en de branchenormen worden nageleefd.

Integratie van IoT-gegevens (Internet of Things): IoT-apparaten genereren enorme hoeveelheden gegevens en informatiebeheersystemen passen zich aan om deze gegevens effectief te verwerken en te analyseren. Dankzij IoT-integratie kunnen bedrijven realtime inzichten benutten voor verschillende toepassingen.

Gegevensvisualisatie en business intelligence: Tools voor informatiebeheer verbeteren de mogelijkheden voor gegevensvisualisatie om complexe gegevens begrijpelijker en bruikbaarder te presenteren. Oplossingen voor ‘bedrijfsintelligentie’ helpen organisaties om data-driven beslissingen te nemen.

Samenwerken en documentbeheer: Samenwerkingstools en documentbeheersystemen worden steeds geavanceerder, waardoor teams efficiënt kunnen samenwerken, zelfs op afstand of vanaf verschillende locaties.

Opkomst van gegevenscatalogi: Gegevenscatalogi zijn belangrijker geworden omdat ze organisaties helpen hun gegevensmateriaal te organiseren en te leren kennen, zodat gebruikers relevante gegevens gemakkelijker kunnen vinden en gebruiken.

De branche voor informatiebeheer is dynamische en blijft zich ongetwijfeld doorontwikkelen. OASIS is aangesloten bij verscheidene toonaangevende informatiebeheerorganisaties (o.a. AIIM) en is doorlopend bezig met investeringen en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor haar klanten. Klik hier om het nieuwste rapport te lezen dat in samenwerking met AIIM is opgesteld: ‘2023 State of the Intelligent Information Management Industry Report’: https://www2.oasisgroup.com/l/44651/2023-05-31/23hryr4&lt

About the author

In mijn functie als Group Marketing Manager werk ik nauw samen met de teams van Product, Sales en Marketing om een resultaatgericht marketingprogramma te ontwikkelen en uit te voeren in alle landen van de groep.

In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van strategische marketingplannen voor de energiesector om potentiële klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden.

< Back to news & blog