Wereld Geestelijke Gezondheidsdag, 10 oktober, is voor ons allemaal een gelegenheid om stil te staan bij het belang van geestelijke gezondheid in ons leven en op onze werkplek.   

Bij OASIS Group begrijpen we dat geestelijke gezondheid een integraal onderdeel is van het algehele welzijn, en we zetten ons in om ervoor te zorgen dat elk OASIS-teamlid zich veilig, gewaardeerd en gehoord voelt.  

Onze toewijding aan geestelijke gezondheid  

Uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid kunnen iedereen op elk moment treffen. Maar soms kan het stigma dat verbonden is aan geestelijke gezondheidsproblemen mensen ervan weerhouden hulp te zoeken of openlijk over hun problemen te praten.   

Bij OASIS werken we voortdurend aan een werkcultuur die zich bewust is van het belang van geestelijke gezondheid en die open discussie en ondersteuning aanmoedigt.   

Dit omvat het bieden van toegang tot hulpbronnen op het gebied van geestelijke gezondheid, waaronder een Team Member Assistance Program, het aanbieden van flexibele en ondersteunende manieren van werken en het creëren van mogelijkheden voor open gesprekken over geestelijke gezondheid.  

Het thema van de Wereld Geestelijke Gezondheidsdag dit jaar is geestelijke gezondheid is een universeel mensenrecht, wat ons eraan herinnert dat het belang van geestelijke gezondheid grenzen, culturen en achtergronden overstijgt. Wij zijn ervan overtuigd dat elk lid van ons team ondersteuning verdient op het gebied van geestelijke gezondheid en dat het onze collectieve verantwoordelijkheid is om dit zo toegankelijk mogelijk te maken.  

OASIS Mental Health First Aiders 

Bij OASIS Group zijn we er trots op dat we 17 vrijwillige Mental Health First Aiders (MHFA’s) in dienst hebben om onze teamleden internationaal te ondersteunen.  

Onze MHFA’s zijn toegerust om directe hulp te bieden aan mensen die een geestelijke gezondheidscrisis of -uitdaging ervaren en hebben allemaal een erkende en internationaal erkende kwalificatie in Adult Mental Health First Aid.  

Elk van hen heeft de kennis en vaardigheden om de tekenen van geestelijke gezondheidsproblemen te herkennen, vertrouwelijke en niet-oordelende steun en geruststelling te bieden, te reageren op een geestelijke gezondheidscrisis en teamleden te begeleiden naar relevante hulpdiensten.  

De waarde van ons MHFA-programma is niet alleen dat het vitale individuele ondersteuning biedt voor onze teamleden als ze die nodig hebben, maar het is ook belangrijk dat het een meer ondersteunende en empathische cultuur voor iedereen stimuleert.  

Dus op deze Wereld Geestelijke Gezondheidsdag moedigen we je aan om samen met ons het belang van geestelijke gezondheid te erkennen. Door samen te werken kunnen we een cultuur creëren waarin iedereen zich uitspreekt en naar elkaar luistert. 

About the author

In mijn rol als Group Marketing Manager ondersteun ik alle teamleden en de organisatie om het merk op de juiste manier te marketen, promoten en vertegenwoordigen als de Europese leider in informatiemanagement.

Ik creëer en beheer campagnes in alle bedrijfstakken en sectoren voor zowel nieuwe als bestaande klanten in alle regio’s, waarbij ik het volledige dienstenaanbod samenvat, inclusief onze bekroonde Omnidox-suite.

< Back to news & blog