• Blogs

Wereldmilieudag 2022

By Nikki Clark | 3 juni 2022

Op 5 juni 2022 vindt voor de 49e keer Wereldmilieudag (World Environment Day) plaats. 

Wereldmilieudag is een wereldwijde campagne onder leiding van United Nations Environment Programme (UNEP), die tot doel heeft overal ter wereld positieve veranderingen op milieugebied te bevorderen en te stimuleren. Het campagnethema van dit jaar is “Only One Earth”, waarbij een oproep wordt gedaan om op wereldschaal een gezamenlijk veranderingsplan op te stellen om de planeet Aarde te vieren, te beschermen en te herstellen.

Door kleine aanpassingen in ons dagelijks leven kunnen we een bijdrage leveren aan het milieu. We dragen allemaal ons steentje bij door plastic voor eenmalig gebruik te vermijden, te lopen in plaats van te rijden en lokale producten te kopen. Maar hebt u er al eens over nagedacht hoe Informatiebeheer u kan helpen een bijdrage te leveren aan het milieu?

Papierloos werken

Wellicht bent u bekend met de zin “Denk na voordat u afdrukt”, die in e-mailhandtekeningen kon voorkomen. De boodschap is duidelijk en nog steeds relevant. Is het nodig om dat document te printen? Hebt u echt zoveel kopieën nodig? Kan dat document dubbelzijdig worden afgedrukt? Door onszelf op dit soort zaken te wijzen, kunnen we de planeet helpen.

We weten dat printen wel eens onvermijdelijk is. Het is soms nodig en noodzakelijk, maar als u dat fysieke document niet langer nodig hebt, vergeet dan niet te recyclen. Als alternatief kunt u gerecycleerd papier kopen en gebruiken. Hoewel gerecycled papier vaak niet die helderwitte uitstraling heeft, is het een geweldige optie, vooral als uw organisatie veel papier gebruikt.

Scannen en digitaliseren

Sommige dossiers worden op traditionele wijze met pen en papier aangemaakt en sommige dossiers worden meteen digitaal aangemaakt. Sinds 2020 is de manier waarop we werken drastisch veranderd, meer mensen werken nu vanuit huis, anderen zijn teruggekeerd naar kantoor, en dan zijn er nog de teamleden die een flexibele werkwijze hebben.

Duplicaten maken van dossiers kan een uitdaging en een probleem zijn, met kwesties rond versiebeheer en beveiliging. Het fysiek vervoeren of versturen van een archiefstuk kan ook problemen opleveren, met name voor het milieu, omdat er verpakkingsmateriaal moet worden gebruikt en de uitstoot van voertuigen toeneemt. Het digitaliseren of scannen van dossiers is een goede oplossing, niet alleen voor het milieu maar ook voor de toegankelijkheid en de veiligheid.

Het is belangrijk dat wordt nagedacht over de manier waarop informatie wordt gescand, zodat de informatie intact blijft en authentiek en betrouwbaar is. Doe onderzoek naar geschikte leveranciers met betrekking tot scannen en digitalisering en achterhaal welk proces geschikt is voor uw documentenstroom.

Apparaten uitschakelen

Laat uw apparaten niet op standby staan, schakel ze uit wanneer ze niet worden gebruikt en niet nodig zijn. Moedig uw collega’s, vrienden en familie aan om hetzelfde te doen en denk aan de planeet door uw computer, monitor en printer uit te zetten wanneer u deze niet gebruikt. 

OASIS Group zet zich in voor het milieu en het verminderen van onze impact op de planeet. Als u meer wilt weten over Wereldmilieudag, klik dan hier om hun website te bezoeken. 

Over de auteur

In mijn rol als Group Marketing Manager ondersteun ik alle teamleden en de organisatie om het merk op de juiste manier te marketen, promoten en vertegenwoordigen als de Europese leider in informatiemanagement.

Ik creëer en beheer campagnes in alle bedrijfstakken en sectoren voor zowel nieuwe als bestaande klanten in alle regio’s, waarbij ik het volledige dienstenaanbod samenvat, inclusief onze bekroonde Omnidox-suite.

< Back to news & blog