Post Type: Blogs

Het belang van kernmonsteranalyse voor projecten voor koolstofafvang en -opslag

Koolstofafvang omvat het afvangen en opslaan van koolstofdioxide (CO2) om de klimaatverandering in veel landen te beperken, waaronder offshore-locaties in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel kernmonsters niet direct worden gebruikt voor het afvangen van koolstof, kunnen ze nuttig zijn in verwante gebieden zoals geologie en reservoirtechniek. Kernmonsters zijn cilindrische gesteentemonsters die worden opgehaald bij boorwerkzaamheden en die waardevolle informatie geven over de formaties in de ondergrond.

In de context van koolstofafvang kunnen kernmonsters worden onderzocht om inzicht te krijgen in de geologische formaties waar projecten voor koolstofafvang en -opslag (CCS) zijn gepland. Bij OASIS Group begrijpen we het belang van kernmonsters en geologische opslag en we behouden en maximaliseren de gegevenswaarde van alle gegevens van onze klanten. De analyse van kernmonsters kan helpen bij het bepalen van de kenmerken van het gesteente in het reservoir, zoals hun porositeit, permeabiliteit en capaciteit om CO2 op te slaan. Deze eigenschappen zijn belangrijk voor het evalueren van de haalbaarheid en effectiviteit van potentiële koolstofopslaglocaties.

Door kernmonsters te bestuderen, kunnen geologen en reservoiringenieurs de geschiktheid van verschillende geologische formaties voor koolstofopslag beoordelen. Ze kunnen potentiële opvangmechanismen in kaart brengen, zoals poreuze rotsformaties of diepe zoutwatervoerende lagen, die de afgevangen CO2 veilig ondergronds kunnen houden. De analyse van kernmonsters helpt ook bij het begrijpen van het migratiegedrag van CO2 in de ondergrond en voorspelt mogelijke risico’s of lekkagepaden.

Daarnaast kunnen kernmonsters inzicht geven in de geschiedenis van de geologische formaties, inclusief hun afzettingsomgeving en ouderdom. Deze informatie is cruciaal om de stabiliteit en integriteit van potentiële koolstofopslaglocaties op lange termijn te begrijpen.

Hoewel kernmonsters zelf niet direct koolstofdioxide afvangen of opslaan, speelt de analyse ervan een cruciale rol bij de locatieselectie, risicobeoordeling en de algehele haalbaarheid van projecten voor koolstofafvang en -opslag.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de opslagoplossingen voor kernmonsters

Eenvoudige checklist voor zomerinformatiebeheer

Nu de zomer voor de deur staat, kijken velen van ons al uit naar hun vakantie. Maar voordat je je koffers pakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je werk en informatie goed georganiseerd zijn. Als je de tijd neemt om je digitale en fysieke ruimtes op te ruimen, ontspan je niet alleen tijdens je vakantie, maar kun je daarna ook naadloos weer aan het werk.

 • Ruim je inbox op

Begin met het opruimen van je inbox. Sorteer je berichten, schrijf je uit voor onnodige nieuwsbrieven en verwijder of archiveer e-mails die je niet meer nodig hebt. Reageer op berichten die nog niet zijn beantwoord en stel automatische reacties in of delegeer taken aan collega’s als dat nodig is. Als je inbox nul is, kom je tijdens je vakantie niet voor verrassingen of onnodige stress te staan.

 • Digitale bestanden organiseren

Neem de tijd om je digitale bestanden te organiseren. Maak een mappen- en submappenstructuur om documenten, afbeeldingen en andere bestandstypen te categoriseren. Hernoem bestanden met duidelijke en beschrijvende namen, zodat je ze later makkelijker kunt terugvinden. Als je een intern beleid hebt voor het benoemen van documenten, zorg er dan voor dat je je hieraan houdt. Denk ook aan teamleden die tijdens jouw afwezigheid toegang tot deze bestanden nodig hebben.

 • Takenlijsten en agenda’s bijwerken

Bekijk je takenlijsten en agenda’s om er zeker van te zijn dat ze je huidige prioriteiten en deadlines goed weergeven. Werk alle openstaande taken of projecten af en werk je agenda bij met alle aankomende evenementen of vergaderingen. Stel herinneringen in voor belangrijke data die tijdens of vlak na je verlof vallen, zodat je op schema blijft wanneer je terugkomt.

 • Fysieke werkruimte opruimen

Vergeet niet om ook je fysieke werkruimte op te ruimen. Ruim onnodige rommel op, archiveer documenten, stuur ze indien nodig naar het archief en organiseer je briefpapier. Een schone werkruimte helpt je om fris te beginnen als je terugkomt van je reis.

We hopen dat je onze checklist nuttig vindt. Als je proactief bent, geniet je niet alleen van je vrije tijd, maar kom je ook soepeler terug op je werk. Bereid je dus voor op een welverdiende pauze door vandaag nog je informatie op te ruimen!

Trots vieren: Inclusie het hele jaar door omarmen

De Pride maand is een tijd van viering, emancipatie, bewustmaking, met als doel het bevorderen van een meer inclusieve en accepterende samenleving voor mensen van alle seksuele geaardheden en identiteiten. Het biedt een platform voor LGBTQ+ individuen en bondgenoten om samen te komen, bewustzijn te vergroten en te werken aan een meer rechtvaardige en inclusieve toekomst. 

Terwijl de Pride-maand dient als een prominent punt voor het bevorderen van LGBTQ+ rechten en zichtbaarheid wereldwijd, is het cruciaal dat dit verder gaat dan een enkele maand van erkenning. Door Pride het hele jaar door te vieren, creëer je een werkplek waar diversiteit, acceptatie en respect elke dag worden gevierd. Door een inclusieve cultuur te bevorderen, versterken organisaties de betrokkenheid van werknemers, trekken ze toptalent aan en dragen ze bij aan een meer rechtvaardige en inclusieve samenleving.

Juni is de maand waarin de wereld Pride erkent, specifiek voor degenen die zich identificeren als LGBTQIA+ en hun bondgenoten.

Als trotse en openlijke homoseksuele man vind ik het heel belangrijk dat alle identiteiten, overtuigingen en raciale minderheden worden gesteund, omdat we nog steeds een stem nodig hebben. Het baart me zorgen dat ik zie dat de wereld achteruit lijkt te gaan met zijn tolerantie en erkenning, terwijl het aantal gewelddaden en homofobe en transfobische aanvallen toeneemt.

Ik ben een van de gelukkigen die na 21 jaar samenzijn eindelijk kon trouwen met mijn partner (nu echtgenoot), Lawrence. We hebben gewacht tot de wetgeving in 2014 werd erkend en hebben toen besloten om in 2021 de knoop door te hakken… dankzij de pandemie werd het uiteindelijk een nogal rustige aangelegenheid (eigenlijk had ik het voor geen goud willen veranderen).

Ik heb het geluk gehad dat ik tijdens mijn carrière over het algemeen niet te maken heb gehad met vooroordelen en gezegend ben met ondersteunende collega’s. Naarmate ik ouder en wijzer ben geworden (sommigen zullen het daar niet mee eens zijn!) en een hogere functie heb, moedig ik degenen die met mij in mijn team werken en andere collega’s in het bedrijf aan om open en begripvol te zijn in de communicatie en samenwerking met andere mensen. Niet iedereen is in staat om een stem te hebben of voelt zich zelfverzekerd om hun verhaal, overtuiging etc. te delen.

 Als iemand mij hierover wil spreken, dan hoor ik dat graag!

Neil Young, Group Head of Business Systems – OASIS Group

Nu we het einde van de maand juni naderen, hebben we de gelegenheid om terug te kijken op de Pride-maand binnen onze organisatie. Pride staat voor een tijd van feest, reflectie en inclusie voor onze LGBTQ+ teamleden en gemeenschap.

Bij OASIS Group waarderen we diversiteit en erkennen we het belang van een inclusieve werkplek waar iedereen zich veilig, gerespecteerd en gewaardeerd voelt om wie hij of zij is. De Pride-maand stelt ons in staat om onze toewijding aan het creëren van een omgeving die mensen van alle seksuele geaardheden en genderidentiteiten omarmt en ondersteunt opnieuw te bevestigen.

Ik hoop dat al onze teamleden op hun eigen manier de kans hebben genomen om meer te weten te komen over de geschiedenis, ervaringen en uitdagingen van de LGBTQ+-gemeenschap. Laten we de tijd nemen om onszelf te informeren, vooroordelen te bestrijden en een beter begrip te kweken van de verschillende perspectieven binnen onze organisatie, niet alleen tijdens Pride Month, maar het hele jaar door.

Lorraine Williams, hoofd HR OASIS Group OASIS Group

Voor meer informatie over de aanpak van OASIS Group op het gebied van inclusiviteit en diversiteit met onze teamleden kunt u contact opnemen met info@oasisgroup.com.

Plastic afval aanpakken: onze inzet voor een groenere toekomst

Wereldmilieudag herinnert ons aan onze verantwoordelijkheid om onze planeet te beschermen en te behouden. Dit jaar staat #BeatPlasticPollution in de schijnwerpers, een wereldwijde crisis die dringend om aandacht vraagt. Op deze belangrijke dag willen we graag de initiatieven delen die bedrijven kunnen nemen om plasticvervuiling tegen te gaan, waaronder onze eigen inspanning om plastic wegwerpbekers te vervangen door milieuvriendelijke papieren bekers gemaakt van gerecycled papierafval.

Het plasticprobleem begrijpen

Plastic afval is overal ter wereld doorgedrongen en vormt een ernstige bedreiging voor onze ecosystemen, wilde dieren en de menselijke gezondheid. De onthutsende statistieken over plasticvervuiling herinneren ons eraan dat we dringend actie moeten ondernemen: meer dan 8 miljoen ton plastic vindt elk jaar zijn weg naar onze oceanen en microplastics hebben zelfs de meest afgelegen gebieden op aarde vervuild. Hoop ligt echter in de collectieve inspanningen van individuen, organisaties en bedrijven die vastbesloten zijn om een verschil te maken.

Vooruitstrevende bedrijven

Veel vooruitstrevende bedrijven erkennen de rol die bedrijven spelen bij het creëren van een duurzame toekomst en hebben initiatieven om plasticvervuiling aan te pakken omarmd. Deze inspanningen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdgebieden:

              1.           Plastic verpakkingen verminderen:

Bedrijven kunnen plastic afval minimaliseren door duurzame verpakkingspraktijken toe te passen. Innovaties zoals biologisch afbreekbare en composteerbare verpakkingsmaterialen worden steeds populairder en vormen milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele plastic verpakkingen. Door voor dergelijke alternatieven te kiezen kunnen bedrijven hun plastic voetafdruk aanzienlijk verkleinen met behoud van productintegriteit.

              2.           Recycling en circulariteit bevorderen:

Het bevorderen van recycling en het omarmen van een circulaire economie is een andere belangrijke stap in het tegengaan van plastic afval. Bedrijven kunnen producten ontwerpen die recyclebaar zijn, effectieve recyclingprogramma’s implementeren binnen hun bedrijf en samenwerken met lokale recyclingbedrijven om een goed afvalbeheer te garanderen. Dergelijke initiatieven verminderen niet alleen de vraag naar nieuw plastic, maar dragen ook bij aan het creëren van een gesloten kringloop die het efficiënt gebruik van hulpbronnen maximaliseert.

              3.           Overschakelen op duurzame alternatieven:

Een van de meest impactvolle manieren waarop bedrijven plasticvervuiling kunnen tegengaan, is door producten met wegwerpplastic te vervangen door duurzame alternatieven. Dit is waar ons initiatief om de hoek komt kijken. Onze locatie in Nederland besloot het voortouw te nemen in de strijd tegen plastic wegwerpbekers door over te stappen op papieren bekers gemaakt van gerecycled papierafval. Maar niet zomaar papierafval: ons team werkte samen met onze partner voor papiervernietiging om het papierafval van onze klanten te benutten.

Ons initiatief voor papieren bekers

Omdat we ons bewust waren van de schadelijke effecten van plastic bekers op het milieu, zochten we naar een duurzamere oplossing voor onze drankconsumptie. Door te kiezen voor papieren bekers gemaakt van gerecycled papierafval verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar dragen we ook bij aan de circulaire economie door afvalmateriaal opnieuw te gebruiken.

Deze papieren bekers ondergaan een streng productieproces dat ervoor zorgt dat ze aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Door gerecycled papierafval te gebruiken, minimaliseren we de vraag naar nieuwe papierbronnen en besparen we water en energie.

Bovendien zijn deze papieren bekers volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Door dit initiatief te omarmen laten we zien dat we ons inzetten voor een groenere toekomst en moedigen we andere bedrijven aan dit voorbeeld te volgen.

Conclusie

Wereldmilieudag herinnert ons eraan dat we dringend iets moeten doen aan plasticvervuiling. Door proactieve stappen te nemen om te verminderen, te recyclen en duurzame alternatieven te omarmen, kunnen bedrijven een aanzienlijke impact hebben op het terugdringen van plastic afval. Ons initiatief om plastic wegwerpbekers te vervangen door papieren bekers is een kleine bijdrage aan een schonere, gezondere planeet.

Laten we, nu we stilstaan bij de Wereldmilieudag van dit jaar, onthouden dat collectieve acties, zowel grote als kleine, de weg vrijmaken voor een plasticvrije toekomst. Samen kunnen we plastic afval verminderen en een gezonde planeet achterlaten voor de komende generaties.

Zeven manieren om efficiëntie en productiviteit te verhogen met uw informatiebeheerstrategie

Het ontbreken van een doeltreffende en functionele informatiebeheerstrategie tast de productiviteit van een organisatie aan. Veel organisaties zien digitale investeringen als hét middel om de productiviteit op de werkplek te verhogen, maar men kan snel het zicht verliezen op waar die investeringen op gericht moeten worden. Uit onderzoek blijkt dat vele organisaties er simpelweg niet in slagen hun medewerkers het juiste platform te bieden om informatie op de werkplek efficiënt te beheren. Bij OASIS Group geloven we dat er meerdere informatiebeheerstrategieën zijn die u kunt gebruiken om de productiviteit en efficiëntie te maximaliseren:

 1. Duidelijke doelen en prioriteiten stellen: Begin met vaststellen welke dossiers moeten worden beheerd en wat uw doelstellingen zijn. Zo kunt u prioriteiten stellen en uw tijd optimaal benutten. 
 2. Technologie gebruiken: Maak gebruik van technologische hulpmiddelen om uw informatie te beheren, zoals cloud-based opslag, samenwerkingssoftware of projectmanagementtools. 
 3. Een systeem ontwikkelen voor het organiseren van dossiers: Richt een logisch en intuïtief systeem in voor het opslaan en ophalen van dossiers. Gebruik een consistente naamgeving, mappenstructuur en metadata om dossiers gemakkelijk terug te vinden en te volgen. 
 4. Routinetaken automatiseren: Gebruik technologie om routinetaken te automatiseren, zoals het invoeren van gegevens, het routeren van documenten en het bewaren van dossiers. Dit kan tijd besparen en de kans op fouten verkleinen. 
 5. Processen standaardiseren: Standaardiseer uw dossiermanagementprocessen om variabiliteit te verminderen en de efficiëntie te verbeteren. Gebruik sjablonen, workflows en checklists om consistentie en kwaliteit te waarborgen. 
 6. Prestaties monitoren: Gebruik metrieken om de prestaties van uw dossiermanagementsysteem te volgen. Meet de tijd die nodig is om dossiers terug te vinden, de nauwkeurigheid van de gegevensinvoer en de naleving van het bewaarbeleid. Gebruik deze informatie om verbeterpunten vast te stellen. 
 7. Voortdurend verbeteren: Herzie regelmatig uw dossiermanagementprocessen en -procedures om verbeteringspunten vast te stellen. Vraag personeel en belanghebbenden om feedback en verwerk hun suggesties in het systeem. 

Bij OASIS Group geloven we dat het vermogen om informatie te beheren de workload van uw organisatie aanzienlijk verlaagt en zorgt voor efficiëntere besteding van uw tijd. Neem vandaag nog contact op als u wilt weten hoe wij uw efficiënte dossiermanagementstrategie kunnen ondersteunen.  

Business Continuity Awareness Week 2023 – Organisatorische veerkracht

De laatste blog van onze Business Continuity Awareness Week serie gaat over Organisatorische Veerkracht.

Duncan Kuipers Managing Director van BENE geeft een waardevol inzicht aangaande het belang van Organisatorische Veerkracht.

Vandaag vieren we “Organizational Resilience Day”, de Dag van de weerbaarheid van organisaties, en we zijn trots om te zeggen dat onze organisatie een voorbeeld is van deze eigenschap. Het is het gedrag van onze medewerkers dat de betrouwbaarheid van onze processen garandeert. Bij onze organisatie geven we prioriteit aan de prestaties van onze oplossingen, integreren we uitmuntende processen en ontwikkelen we voortdurend innovatieve oplossingen om de best mogelijke klantervaring te garanderen. Door consequent op deze elementen te presteren, bouwen we aan klantloyaliteit en vertrouwen op de lange termijn.

We begrijpen dat een veerkrachtige organisatie essentieel is voor zakelijk succes, vooral in deze uitdagende tijden. We streven ernaar de veerkracht van onze organisatie continu te verbeteren om ons aan te passen aan onvoorziene omstandigheden die zich kunnen voordoen. Daarom investeren we in de ontwikkeling van onze mensen processen en technologie om ervoor te zorgen dat we altijd klaar staan om alle uitdagingen aan te gaan die op ons pad komen.

In de huidige wereld, wordt van organisaties geëist dat zij gevoelige informatie beschermen. Een veerkrachtige organisatie moet deze informatie beheren, fysiek en digitaal, van de bron tot vernietiging. Dit vereist hoogwaardige informatiebeveiliging maar ook een optimale toegang, om deze informatie veilig en effectief te gebruiken. Er is operationele veerkracht nodig om continue verbeteringen te identificeren en zo ook op de lange termijn te kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten.

Duncan Kuipers, Managing Director BENE, OASIS Group

Wij hopen dat de updates van ons team u deze week goed bevallen zijn. Als u ze nog eens wilt lezen, klik dan op de betreffende thema’s hieronder:

Cyberweerbaarheid                                                                          

Weerbaarheid van de toeleveringsketen

Operationele weerbaarheid

Persoonlijke weerbaarheid

Om de Business Continuity Awareness Week van dit jaar af te sluiten hebben we een citaat van Nicola Simpson, Group Compliance and Audit Director van OASIS.

Het thema van dit jaar voor de Business Continuity Awareness Week is interessant: De uitdaging van veerkracht omarmen.

Maar is veerkracht echt een uitdaging?

Veerkracht is proactief zijn – de horizon van ons interne en externe landschap aftasten om bedreigingen te identificeren en risico’s te beoordelen die ons uit koers kunnen brengen en onze activiteiten en diensten kunnen verstoren. Als we weten met welke bedreigingen we te maken hebben, kunnen we bepalen waar onze kwetsbaarheden liggen, en het belangrijkste is dat we dan preventieve maatregelen kunnen nemen om onze verdediging op te bouwen en ons te beschermen tegen potentiële verstoringen en incidenten. Op die manier worden we wendbaarder, flexibeler en voorbereid om op incidenten en het onverwachte te reageren.

Bij bedrijfscontinuïteit gaat het daarentegen om reactiviteit – nadat zich een verstoring of incident heeft voorgedaan, nemen wij maatregelen om onze kritieke activiteiten en diensten voort te zetten in overeenstemming met onze bedrijfscontinuïteitsplannen, totdat de normale dienstverlening wordt hervat.

Veerkracht draait dus echt om het inbouwen van flexibele oplossingen en verdedigingsmechanismen in onze dagelijkse activiteiten die ons in staat stellen onze mensen, infrastructuur, activiteiten en diensten te beschermen. Als zich een verstoring voordoet, kunnen we deze oplossingen onmiddellijk implementeren en (zoveel mogelijk) voorkomen dat een verstoring een crisis wordt. Hierdoor kunnen we uiteindelijk de gevolgen voor onze klanten, teamleden en ons bedrijf tot een minimum beperken. Hoe veerkrachtiger en beter voorbereid we zijn, hoe minder uitdagingen we zullen tegenkomen. Dus laten we veerkracht omarmen in plaats van de (vermeende) uitdaging!

Nicola Simpson, Group Compliance and Audit Director, OASIS Group

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@oasisgroup.com. U kunt ook onze Compliance webpagina bezoeken voor meer informatie over de normen die wij hanteren door hier te klikken.

Business Continuity Awareness Week 2023 – Persoonlijke weerbaarheid

Dag vier van de Business Continuity Awareness Week met het thema ‘Aan de slag met weerbaarheid’ staat in het teken van persoonlijke weerbaarheid.

Vandaag deelt Lorraine Williams – Hoofd HR bij OASIS Group – haar ervaring en hoe OASIS Group haar teamleden ondersteunt met persoonlijke weerbaarheid.

OASIS Group is een bedrijf waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen. Om onze rol zo goed mogelijk te vervullen, kijk ik naar mezelf en mijn HR-team om te putten uit onze persoonlijke weerbaarheid en die aan te passen aan de werkplek.

Vanaf begin 2020, toen de coronapandemie toesloeg, hebben we ons als team aangepast aan een snel veranderende werkomgeving en managers en teamleden begeleid bij belangrijke aanpassingen, zodat we met zijn allen OASIS Group draaiende konden houden en na de pandemie weer konden opkrabbelen. 

Het bedrijfscontinuïteitsteam realiseerde zich al vroeg dat dit een marathon zou worden en geen sprint, en dat we dus moesten zoeken naar manieren om weerbaarder te worden om het hoofd te bieden aan wat ons te wachten stond. In die moeilijke tijden waren bakkenvol behendigheid en veerkracht vereist, want de situatie waarmee we te maken kregen was ongekend. In tijden als deze putten we uit onze emotionele intelligentie, positiviteit en balans. We hebben de tijd genomen om na te denken over hoe we zouden omgaan met wat er stond te gebeuren.

Voor mij gaat weerbaarheid over het opbouwen van positieve netwerken met vrienden, familie en collega’s op het werk, en een gezond leven op het gebied van voeding en beweging. Het verlangen om zo lang mogelijk fit en gezond te blijven helpt me om weerbaarder te worden.

Hier bij OASIS hebben we ‘Weerbaarheid op het werk’ naar een hoger plan getild met de introductie van onze vrouwennetwerkgroep. In dit netwerk binnen OASIS en daarbuiten onderzoeken we onderwerpen als vruchtbaarheid, menopauze, gezondheid en fitness, angst en stress. Samenkomen voor een ‘walk and talk’ brengt de groep niet alleen op een positieve manier samen, maar voldoet ook aan de wens om onze eigen conditie en geestelijke gezondheid te verbeteren door een ondersteunend netwerk op te bouwen en een meer evenwichtige benadering van werk en privé te bevorderen.

Door managers bewust te maken van geestelijke gezondheid op de werkplek en door in onze regio’s UKI en BENE eerstehulpverleners op het gebied van geestelijke gezondheid op te leiden, zijn managers en teamleden zich meer bewust geworden van en steun gaan verlenen aan collega’s die met geestelijke gezondheidsproblemen kampen.  Weten hoe je iemand op het werk kunt herkennen die het moeilijk heeft, en hoe je hem of haar kunt ondersteunen om hulp te zoeken, is van groot belang voor ons bij OASIS, en in lijn met onze waarden van klantgerichtheid, betrouwbaarheid en ondersteuning.

Door een positieve insteek op mijn werk is het makkelijker om problemen in perspectief te zien, of ze nu groot of klein zijn. Dit helpt mij op zijn beurt weer om persoonlijke weerbaarheid op te bouwen.  Als je je afvraagt of een bepaalde situatie kan worden opgelost, is het antwoord negen van de tien keer dat dat kan. Dus in plaats van paniek en stress kijken we in het HR-team wat we kunnen doen om het tij te keren.

We werken met geweldige teams bij OASIS, waar we allemaal te maken krijgen met grote en kleine problemen aanpakken, in welke FBU we ook werken. Samen kunnen we het aan, waarbij we putten we uit elkaars kracht en weerbaarheid en er altijd naar streven om er samen beter uit te komen. 

Lorraine Williams, Hoofd HR – OASIS Group

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@oasisgroup.com. Of klik hier voor meer informatie over de normen die wij hanteren op onze Compliance-webpagina.

Business Continuity Awareness Week 2023 – Operationele weerbaarheid

Dit jaar is het thema van de Business Continuity Awareness Week 2023 ‘Aan de slag met weerbaarheid’. Dit jaar kijken we naar verschillende elementen die de bedrijfscontinuïteit ondersteunen. Tot nu toe hebben we deze week op onze blog gepost over cyberweerbaarheid en weerbaarheid van de toeleveringsketen.

Vandaag geeft Fabienne Caers – Operations Manager in België – een overzicht van hoe zij en haar team bedrijfscontinuïteit ondersteunen binnen hun operationele functies.

Toen corona een ernstig probleem werd en de wereld op slot ging, toonden onze operationele teamleden een enorme veerkracht. Niemand wist hoe erg de situatie zou worden, maar het operationele team heeft toch alles in het werk gesteld om overal waar het veilig en legaal was naar onze Recordcenters te komen om ervoor te zorgen dat onze klanten werden geholpen. We bevonden ons op onbekend en ongekend terrein, maar we hebben ons door de regels en beperkingen heen geslagen en het als team voor elkaar gekregen.

In dit soort situaties is risicobeheer van het grootste belang. Onze teamleden moeten het gevoel hebben dat OASIS Group achter hen staat, dat hun welzijn heeft de hoogste prioriteit heeft. Wij luisterden naar de zorgen van onze teamleden en zijn een dialoog aangegaan om de juiste maatregelen te nemen zodat zij zich goed konden voelen over hun werk.

Ik zag hoe ver flexibiliteit kan gaan, hoe onze teamleden zich aanpasten in een onzekere wereld en als team hun verantwoordelijkheid namen. Dit is een grote geruststelling voor eventuele toekomstige uitdagingen.

Fabienne Caers, Operations Manager – OASIS Group

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@oasisgroup.com. Of klik hier voor meer informatie over de normen die wij hanteren op onze Compliance-webpagina.

Business Continuity Awareness Week 2023 – Weerbaarheid van de toeleveringsketen

Vandaag is de tweede dag van de Business Continuity Awareness Week 2023. Het overkoepelende thema voor de campagne van dit jaar is ‘Aan de slag met weerbaarheid’.

Vandaag geeft Robert Condron, Group Procurement Manager van OASIS Group, een overzicht van hoe de weerbaarheid van de toeleveringsketen bij OASIS Group wordt gewaarborgd.

De uitdagingen als gevolg van de coronapandemie hebben de zwakke plekken in de toeleveringsstrategieën van zo’n beetje alle organisaties in de wereld blootgelegd.

Nu we ons in een post-pandemisch tijdperk bevinden, wordt weerbaarheid van de toeleveringsketen steeds belangrijker voor het succes van OASIS Group. Als organisatie willen wij ons richten op meer lokale leveranciers en onze afhankelijkheid van risicovolle bronnen verminderen.

Wij hebben de strategische directe leveranciers van OASIS Group uitgebreid in kaart gebracht om eventuele risico’s aan het licht te brengen. Het doel is dergelijke risico’s te beperken zodat wij voldoende alternatieve bevoorradingsbronnen hebben, onze te grote afhankelijkheid van één dienstverlener verminderen en zorgen voor meer flexibiliteit en weerbaarheid in onze hele toeleveringsketen.

Naarmate OASIS Group in verschillende geografische regio’s blijft groeien, zullen wij verbeteringen in de toeleveringsketen in kaart blijven brengen en onze organisatorische routines loslaten om aan de eisen van onze klanten te voldoen. Wij maken onze leveranciers er voortdurend op attent hoezeer wij hechten aan innovatieve technologieën die onze impact op het milieu kunnen verminderen zonder een nadelig effect op onze toeleveringsketen.

Door een robuuste toeleveringsketen op te bouwen, zijn we beter in staat om stress op te vangen, kritische functionaliteit te herstellen en te gedijen in gewijzigde omstandigheden. Het is een sleutelfunctie geworden in de algehele gezondheid van OASIS Group.

Robert Condron, Group Procurement Manager – OASIS Group

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@oasisgroup.com. Of klik hier voor meer informatie over de normen die wij hanteren op onze Compliance-webpagina.

Business Continuity Awareness Week 2023 – Cyberweerbaarheid

Maandag 15 mei 2023 is de eerste dag van de Business Continuity Awareness Week van dit jaar.

Dit jaar is het thema ‘Aan de slag met weerbaarheid’. Elke dag vertellen belangrijke teamleden van OASIS Group over verschillende elementen van weerbaarheid.

 • 15 mei: Cyberweerbaarheid
 • 16 mei: Weerbaarheid van de toeleveringsketen
 • 17 mei: Operationele weerbaarheid
 • 18 mei: Persoonlijke weerbaarheid
 • 19 mei: Organisatorische weerbaarheid

Vandaag geeft Iain Tuffill – IT Information Security Officer van OASIS Group – inzicht in wat cyberweerbaarheid betekent voor OASIS Group en hoe wij ervoor zorgen dat alle gegevens en informatie te allen tijde beveiligd zijn.

Cyberweerbaarheid verwijst naar ons vermogen om onszelf te beschermen tegen het steeds toenemende aantal digitale bedreigingen die ons kunnen treffen. Het gaat dan onder meer om de mogelijkheid om cyberaanvallen op te sporen, erop te reageren en, als ze toch plaatsvinden, hoe we er weer bovenop komen en ervan kunnen leren voor de toekomst.

Er zijn vier belangrijke onderdelen waar we cyberweerbaarheid binnen OASIS kunnen invoeren en vergroten. Dit zijn Beveiliging, Opsporing, Reactie en Herstel.

Beveiliging

Binnen OASIS nemen we cyberweerbaarheid serieus, niet alleen om de gegevens van onze klanten te beschermen, maar ook die van onszelf. Daarom zoeken wij voortdurend naar nieuwe manieren om onze beveiligingsnormen uit te breiden, de huidige standaardpraktijken in de sector te verbeteren en onze wettelijke en regelgevende vereisten aan te scherpen. Dankzij deze voortdurende inspanningen heeft OASIS de ISO27001-certificering, Cyber Essentials Plus en onze voortdurende PCI-DSS-naleving kunnen behouden.

Opsporing

OASIS zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om nieuwe en aankomende bedreigingen voor ons netwerk en onze diensten te bewaken en op te sporen. We beschikken over systemen en waarschuwingen waarmee we teamleden op de hoogte brengen zodra we schadelijk verkeer signaleren en om dat verkeer blokkeren om te voorkomen dat het ons netwerk binnenkomt en toegang krijgt tot onze diensten. Door teamleden op de hoogte te stellen, kunnen we deze gebeurtenissen onderzoeken en een beeld vormen van wat er gebeurt, zodat we potentiële cyberaanvallen vroegtijdig kunnen opsporen.

Reactie

Met behulp van de bestaande systemen en waarschuwingen kunnen de OASIS-teamleden reageren door de schadelijke IP-adressen permanent de toegang tot OASIS-diensten te ontzeggen of door de waarschuwingssystemen bij te werken.

Indien een waarschuwing echter intern moet worden geëscaleerd, worden het incident en alle op dat moment bekende informatie doorgezet naar het ‘crisismanagementteam’ van OASIS. Zij beoordelen het incident en bekijken de beschikbare informatie. Daarna volgen zij het incidentendraaiboek van OASIS totdat het incident is opgelost.

Herstel

Nadat een cyberaanval is opgelost, moeten we de geleerde lessen registreren en ze gebruiken als basis voor de verdere ontwikkeling van de beveiliging, ons beleid en onze opleiding.

Het incidentendraaiboek van OASIS zorgt voor een tijdig herstel van onze interne systemen en klantgerichte diensten. Dit draaiboek vereist ook dat de geleerde lessen worden geëvalueerd en toegepast als onderdeel van het herstel, om onze cyberweerbaarheid verder te vergroten.  

Iain Tuffill, IT Information Security Officer van OASIS Group

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@oasisgroup.com. Of klik hier voor meer informatie over de normen die wij hanteren op onze Compliance-webpagina.